V64 Tisdag 21 feb

Många av de betrodda gjorde jobbet under gårdagen vilket ger oss jackpot när V64 ikväll körs på Eskilstunatravet!


🥇 SPIKFÖRSLAGEN

V64-3

Petter Karlsson tycker jag är underskattad och en väldigt lovande kusk som med åren kommer bli anlitad allt oftare i framförallt V75. I V64-3 har han perfekt uppgift att spåra runt om med 7 Timeless som är självklar etta i loppet för mig!
När dessutom 6 Solkattens Jasmine ströks under tisdagsmorgonen så blev det ännu mer fördel Timeless som ensam på springspåret bör kunna få en pangstart! Petter Karlsson bör, trots 1 Emmanuell P.Hill i fältet, kunna sitta i ledning och därifrån håller Timeless undan.

Trots kort distans och utgångsläget har jag respekt för 12 Bovary Face som är en tanks som har styrkan som sitt vapen så nog tusan tror jag Jorma Kontio ändå ger det ett försök att hinna fram. Givna förstareserven i min bok.

V64-6

Det blir en härlig kamp i avslutningen och visst har 8 Hankypanky Pinkman liten fördel om han laddas framåt och får bestämma i spets tidigt. 
Jag gillar dock den enorma inställningen som 9 Haxo d'Avignere har i sig. 

Sexåringen visade flera gånger om under fjolåret vilket styrkepaket detta rör sig om och dessutom har han presterat förr efter uppehåll. Det skiljer väldigt lite mellan dessa två, men visst tar jag ställning!

❌ FAVORIT I FARA

V64-1

Givetvis ser det väldigt bra ut för 1 Dark Roadster och försvarar han innerspåret är väldigt mycket vunnet. Han lär bli en av kvällens starkaste spikförslag för många kupnonger - jag anar dock ugglor i mossen...

2 Backwood's Boogie har efter en mycket mörk trend äntligen börjat prestera på slutet och ska bli intressant ikväll från ett perfekt läge. 10 Isabel B.R. hade med lopp i kroppen varit självklar favorit i loppet. Nu årsdebuterar stoet men hon är tillräckligt bra i denna konkurrensen att segerstrida direkt.
Jag tycker även 7 O.M.Easton är värd att varnas för. Visserligen är läget vad det är, men hästen har fått två perfekta genomkörare via bakspår och kan vara läge att testa offensivt ikväll.

💣 GARDERINGLOPP

V64-2

Per Lennartsson är givetvis aktuell när det körs V64 på hemmabanan och här kör han 1 E.V.Baumgartner som kan leda runt om. Lyckas ekipaget försvara innern är loppet troligen över.

Svante Ericsson är dock mycket laddad på att utmana med sin 5 Awesome Doc som är väldigt startsnabb, men jag tror ändå mest på förstnämnde.
Den som kamperar emot E.V.Baumgartner är först och främst 8 Caabo Levallo som givetvis måste tampas med läget men jag tycker fyraåringen varit jättebra i årets två starter och jag tror en del på honom ikväll!

10 Underwing gick väldigt bra i sin årsdebut senast som även var första starten sedan 1 juni 2022! Ikväll blir han helt bortglömd och i ett lopp som kräver lite streck ska man ta honom på allvar.

V64-4

Tränaren Ellica Sandegren sitter åter upp bakom sin 3 Sundance D.E. som hon lyckats bäst med dessutom. Efter varit ifrån ett halvår återkom sexåringen 19 januari och vann plättlätt. Ikväll blir han spännande att se igen och visst kan han bli väldigt svårslagen!

6 Hulk Marke går ner lite i klass på motståndet och på ren dagsform bör han kunna segerstrida ikväll och jag tycker ju faktiskt dessa två står ut lite i loppet. 

1 Light On Me får perfekt resa rygg ledaren hela vägen och en outsider som blir lite bortglömd är 9 On Light Jäger. Reserverna!

V64-5

Oskar J Andersson selar ut och kör med 2 Spitfire P.C. som under senhösten in mot vintern verkligen fått fart på karriären. Han har svarat för fyra raka starter av goda insatser och prickar Andersson starten perfekt här och sitter i ledning in mot första sväng kan loppet vara över.

Jag håller en hel del på Magnus A Djuse som från springspåret laddar iväg med 6 Lovelymere och det är mycket på grund av det här ekipaget som jag vill gardera. Kör så det ryker, Djuse!
1 Veams Mynta
 har jag hopplöst jagat en längre tid och ikväll ser det faktiskt ut som en jättespännande uppgift med spår 1 i volten och jag tycker hon står lite på tur för ny segerstrid. 

Svårt att nå fram på tillägget så klart, men är det nån som ska göra det så är det 11 Moon On Baroda!

Travtipsen publiceras i samarbete med Travstugan.se

Publicerad tisdag 21 februari 2023.