ATG Riders League återvänder 1 augusti

Nu är det klart när ridtävlingen ATG Riders League kan starta om efter vårens uppehåll på grund av coronapandemin.

Lördag 1 augusti avgörs säsongens andra ATG Riders League på Sundbyholm i Eskilstuna.


Som i stort sett all annan sport kommer ATG Riders League att genomföras inför tomma läktare, på en hästlängds avstånd. Allt för att rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet ska efterlevas med god marginal.

– Vi är givetvis glada över att kunna erbjuda ryttarna ATG Riders League. Samtidigt har alla vi ett gemensamt ansvar för att minimera smittspridningen. Därför kommer vi att säkerställa att vi har rutiner som hjälper den sociala distanseringen på traven, avslutar Per Redelius, ordförande för arrangörsföreningen Sundbyholms Horse Center och ansvarig för ridsporten på Sundbyholmstravet.

ATG Riders League hade premiär våren 2019. Serien blev en omedelbar framgång och fick en uppföljning med ytterligare en serie under hösten. Totalt tillfördes svensk hoppsport över en miljon kronor i prispengar och arrangörsbidrag. ATG och Svenska Ridsportförbundet beslutade gemensamt om en fortsättning av ATG Riders League detta år.

– Spännande sport och spännande spel. Precis som vi hade hoppats på. Inte minst upplevde vi att spelet togs emot med öppna armar av såväl ryttare och arrangörer som publik, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Adrian Cronin, en av ryttarna som synts flitigt högt upp i resultatlistorna i ATG Riders League, håller med:

– Det är fantastiskt bra för hoppsporten. Med spelet breddar vi engagemanget och ju mer vi kan attrahera nya människor, desto större chans är det att vi kan få in nya hästägare och sponsorer till ridsporten.

ATG Riders League 2020, tävlingsprogram:

  • Kungsbacka Ridklubb 7 mars
  • Sundbyholms HC Ryttarförening 1 augusti
  • Åby Ridklubb 29 augusti
  • Halmstad Fältrittklubb 26 september
  • Flyinge Hästsportklubb 3 oktober

Fakta ATG Riders League

Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar. Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportliga genomförandet. Nytt för 2020 är att tre heat blir på 1,35-nivå och två heat rids över 1,50-hinder. Men tävlingen är fortsatt skräddarsydd för ATG:s spelvarumärke V5. Man kan även spela Vinnare på varje heat och i Winning Round.

Publicerad måndag 29 juni 2020. info@sundbyholm.com