Ulla Sköld- In memorian

Vi nåddes i fredags av beskedet att Ulla-Birgitta (Ulla) Sköld gått bort. Detta efter en tids sjukdom, stillsamt i sitt hem med sin man och livskamrat Bosse vid sin sida.


Ulla var i mångt och mycket personifieringen av Sundbyholms epitet – den vänliga travbanan. Ja, Ulla var en av de viktiga anledningarna att detta begrepp överhuvudtaget har myntats. Ulla var vänligheten själv och det smittade av sig bland arbetskamrater, aktiva och besökare till vårt Sundbyholm.  Såg ni någonsin Ulla med en sur min? Nej, en positiv kraft och alltid möjlighetsorienterad – oavsett vilka utmaningar som en arbets- eller tävlingsdag kunde föra med sig. Ulla var otroligt mån om att alla, och då menar vi alla, skulle må bra och hon såg det positiva hos sina medmänniskor vilket också givetvis bidrog till fin stämning.

Ulla började på Sundbyholmstravet i mitten 80-talet och gjorde ett betydande arbete att utveckla vår sportavdelning och speciellt vara en viktig länk till våra aktiva under de närmare trettio år som hon hade Sundbyholmstravet som sin arbetsplats. Det finns många historier om aktiva som vid kontakt med vår verksamhet krävde att få prata med Ulla. För den breda massan av travintresserade och besökare till Sundbyholm var det emellertid hennes röst som gjorde stora avtryck. Ulla var en av de första kvinnliga speakers på svenska travbanor och en otroligt omtyckt sådan. Det fanns något speciellt i den alltid korrekta informationen som värmde. När det karakteristiska plinget kom från tornet visste alla att det på ett tydligt och trevligt sätt skulle komma viktig information till oss alla. Ulla hade också en följsamhet att arbeta med referenter och intervjuare som blivit stilbildande inom travet.

För Ulla var travet otroligt viktigt och intresset stort. Förutom att naturligt följa allt trav på hemmaplan så var besöken på närliggande banor många. Besöken kunde också bli fler efter pensionering vilket Ulla gillade. Vi har alla fått del av många initierade kommentarer som Ulla hade om travet, aktiva och utvecklingen av vår sport.

Ulla var född 1946, uppväxt i Stockholm och kom sedan till Eskilstuna där hon blev kvar resten av sitt liv. Travet fanns i blodet då Ullas pappa Olle Olsson var tränare på Solvalla.  Ulla sörjs närmast av hennes man Bosse, deras barn Daniel och Lovisa samt barnbarn.

Alla vänner på Sundbyholm saknar dig innerligt Ulla, men minnet kommer att alltid att leva starkt. Blundar vi och lyssnar så hör vi dig  – på ditt så fina, vänliga och särpräglade sätt.

 

Sörmlands travsällskaps personal och styrelse

Publicerad måndag 9 januari 2023. info@sundbyholm.com