STL, Phoenix Photo

Svante Ericsson och Phoneix Photo skrällde i gulddivisionen!


Team Redén-Kihlström var med i striden även i gulddivisionen men där fick deras Missle Hill sträcka vapen strax före mål, efter en tapper insats utvändigt om ledaren. Längsta strået drog istället hemmahästen Phoenix Photo som ställde till med en praktfull skräll då han till nästan 40 gånger pengarna på vinnarspelet spurtade in som etta från tredje par utvändigt.
- Jätteroligt att vinna guld på hemmaplan med den här hästen. Det har varit en väldigt lång resa med honom och han fortsätter på den hela tiden, den verkar aldrig ta stopp. Jag trodde inte att han var i hundraprocentig form men i värmningen var det väldigt bra tryck i honom, sa tränaren Svante Ericsson.
Kusken Ulf Ohlsson hade en stor del i segern då han punktmarkerade storfavoriten Brother Bill från start och såg till att denne blev fastlåst på innerspår. När luckan kom på upploppet flög favoriten fram till tredjeplatsen men då var Phoenix Photo redan i mål.
- Det låter kanske dumt men jag trodde inte att han skulle vara helt borta i dag om Brother Bill blev instängd. Min häst var trea mot bra hästar i Norrbottens Stora Pris i somras och vi visste att hästen har bra kvalitéer, och hade han gått framåt med senaste loppet trodde jag på en bra prestation, och det gjorde han också, sa Ohlsson.

Kanal 75

Publicerad måndag 14 november 2022. info@sundbyholm.com