Fler kuskar får chansen att vara med på PonnyElitVeckan 2022! Varje år bjuder Wången in de vinstrikaste ponnytravkuskar från varje bana till en lägervecka.


PonnyElitVeckan är ett inofficiellt landslagsläger där den segerrikaste ungdomen från varje bana får chansen att lära känna varandra och knyta kontakter, utvecklas med hjälp av Wångens lärare, och förstås tävla. Till PonnyElitVeckan 2022 utökas antalet platser och banorna får möjlighet att skicka en till kusk eller ryttare som de anser förtjänat extra uppskattning.

Kriterierna för att ha chans att knipa den andra platsen är att man gjort en insats för det lokala, att man är en bra förebild inom ponnytravet och är medlem i SPTF. Personen ska vara mellan 13–18 år och inte varit med på PonnyElitVeckan tidigare. 

–För att stödja bredden i sporten enligt Pegasus-visionen ser vi tillsammans med ST att det här är ett sätt att stötta ponnytravet och dess utövare på ytterligare ett sätt. Vi ger fler chansen att utvecklas! Säger Jan Halberg.

 
Sundbyholmstravets representanter till Travelitveckan på Wången är Tuva & Nellie. 
 
Utöver Nellie Gradling, som erhållit sin plats på Elitveckan i Wången via mycket fina sportsliga framgångar, så har Sörmlands Travsällskap utsett Tuva Jonson att representera Sörmlands Travsällskap och vår ponnyverksamhet.
Motivering
Tuva är, utöver sitt eget ponnytävlande, en engagerad föreningsperson. Hon är mycket aktiv i ponnyföreningens styrelse och har bl a hand om hemsidan. Tuva rapporterar också flitigt på sociala medier om olika händelser och sportsliga framgångar för våra ponnyaktiva.
Tuva är också en uppskattad och omtyckt assistent och elev på travskolan
 

Publicerad tisdag 29 mars 2022. info@sundbyholm.com