Välkomna till en av våra stora helger på Sundbyholm

Under fredagen så startar vår sommarstorhelg som kulminerar på lördag med
finalerna i långa E3. Ja egentligen smygstartar vi redan på torsdag i centrala Eskilstuna med flera olika aktiviteter för att marknadsföra denna helg och komma nära Eskilstunaborna.

Visst är det underbart att kunna visa upp vår fina sport!


E3 är Sveriges största unghästserie och det är lika spännande varje år att se vilka nya unghästar som kommer fram och visar upp sig. Årets uttagningar gav verkligen mersmak och nya stjärnor kommer tändas denna helg. Samarbetet mellan banorna i E3 är mycket viktigt. Inte bara för att kunna utveckla en satsning på europeiska treåringar utan också för att det är en bra möjlighet att få inblick i varandras verksamhet, inspireras och lära av varandra. Tack Bergsåker, Romme, Gävle, Färjestad, Örebro och Kalmar! E3 skulle inte leva utan hästägarna och deras insatser. Ett stort tack till er alla som är med. Vi hoppas vi kan ge fina upplevelser tillbaka och vet att återbetalningen till er är bra. Inte minst genom alla starter i E3s extralopp som körs i olika klasser under året.
Vi testar ett nytt koncept under årets finalhelg där vi kombinerar finalerna med dagens lunchtrav. Detta för att kunna ha ett riktigt ordentligt uppsnack inför finalerna – med stor mediabevakning, men också för att aktiva och ägare skall kunna utnyttja kvällen att umgås och samverka.

Våra aktivas framgång är viktigt för att utveckla vår verksamhet. Det är därför kul att konstatera att hemmalaget har startat året urstarkt och förbättrat resultaten mot de senaste åren markant. Denna helg ser vi exempel på det med två finalister i E3 och hela fem hästar med i lördagens stora stayerlopp. Vi skickar en speciell lyckönskning till alla hemmahästar som tävlar i helgen.

Att vara arrangör för stora event som E3 är något som vi verkligen trivs med på Sundbyholm och vi ser också fram emot kommande arrangemang med Fyraåringstestet (20/7), Djurens dag med proffstränarutmaningen (29/7), SM i hoppning (11-14/8) och Breeders’ Crown (12-13/11) som några verkligt speciella aktiviteter att se fram emot. Inga av dessa skulle emellertid klara sig utan en engagerad publik. Vi är så glada och tacksamma att de går att bjuda in er alla igen efter två år av pandemiutmaningar.

Vi skulle också stå oss slätt utan alla fina insatser från vår rekryterade organisation, funktionärer och samarbetspartners. Ett stort tack till er alla för allt som ni gör.

Vi hälsar publik, aktiva, E3-banorna, Eskilstuna kommun, samarbetspartners och sponsorer varmt (!) välkomna till Sundbyholm nu till helgen. Sundbyholm – den vänliga travbanan.

Björn Frössevi
Ordförande i Sörmlands Travsällskap

Publicerad tisdag 28 juni 2022. info@sundbyholm.com