Krav på vaccinations bevis för Travpubliken

Regeringen har beslutat att införa möjligheten att kräva vaccinationsbevis på evenemang med över 100 personer som genomförs inomhus. Det börjar gälla från den 1 december. Svensk Travsport har i samråd med banorna valt att införa vaccinationsbevis för all publik under samtliga tävlingsdagar.


Nu har Folkhälsomyndighetens förslag på införande av vaccinationsbevis på evenemang inomhus med mer än 100 i publiken fått regeringens bifall.

Svensk Travsport har under ett möte med travbanorna tagit beslutet att införa vaccinationsbevis på alla publika områden under tävlingsdagar. Det ska vara tryggt att gå på trav för besökare. Det kommer därmed att behövas ett vaccinationsbevis i entrén för att komma in.

På stallbacken är det öppet för de aktiva som arbetar under tävlingsdagen att delta utan att ha ett vaccinationsbevis. Om man ska röra sig mellan områdena så kommer beviset att behövas.

För att skapa ett vaccinbevis så går du lättast in på www.covidbevis.se . Har du en e-legitimation tar det några minuter att få ett vaccinationsbevis.

Detta börjar gälla på landets travbanor från 1 december och för Sundbyholmstravets del blir första tävlingsdagen som det börjar gälla, Måndag 6 december. 

För mer info, 

Vaccinationsbevis 1 dec (travsport.se)

Publicerad måndag 29 november 2021. info@sundbyholm.com