Provloppen igång igen

Torsdag 18 juni så startar provloppen igen, för att se vilka datum vi kör besök www.sundbyholm.com och evenemangskalendern där ligger provloppen utlagda som skall köras juni-aug.


Vad gäller för provlopp, kvaldagar och kompletteringslopp?

Från och med söndag 14 juni har Svensk Travsport beslutat att det är möjligt för travsällskapen att återuppta provlopp, kvaldagar och kompletteringslopp (endast ponny). Svensk Travsport anser att bygdetrav fortsatt är olämpligt att arrangera, då aktiviteten bygger på socialt umgänge och att människor kan uppleva tävlingarna på plats.

  • Travsällskapen ansvarar att nedanstående efterlevs och det är upp till respektive travsällskap att besluta om de vill arrangera provlopp, kvaldagar och/eller kompletteringslopp.
  • Aktiviteterna skall följa Folkhälsomyndighetens direktiv, rekommendationer och restriktioner
  • Vi blandar inte ponnylopp (gäller även kval- och kompletteringslopp) med tävlingar med stora hästar eller stora hästar med ponnytävlingar.
  • Maximera till 5 lopp per aktivitet/dag
  • Håll avstånd till andra människor. Samlas inte i grupper.
  • Publikplatsen är helt stängd.

Kvalificeringsbestämmelserna hittar du längst ner på den här sidan.

Regler gällande kompletteringslopp - ponny

Kompletteringslopp anordnas i samband med utbildnings- eller provlopp i travskolans regi. Syftet är att träna ponnyn i tävlingsmiljö. Ponny i kat A skall köras av A-, B-, eller C-licensinnehavare samt kat B av personer med C eller D-licens.

Loppet är kvalificerande för start om prestationen bedöms som godkänd och tiden underskrider gällande kvalificeringsbestämmelser på minst 1140 meter för kat A och 1640 meter för kat B. Om ponnyn inte blir godkänd i kompletteringslopp krävs det ett godkänt kvallopp innan den får starta i lopp.

Kompletteringslopp ska minst bemannas av en måldomare/bandomare samt utbildningsansvarig.

Träning

Banorna hålls öppna för träningskörning under tränarens eget ansvar, enligt de tider och regler som varje travsällskap beslutar.

Det är tillåtet för flera ekipage att träna tillsammans, så länge tränarna/kuskarna håller sig till allmänna hälsorekommendationer i samband med träning utomhus. Alltså att inte träningsköra om man känner sig det minsta sjuk, att hålla avstånd till andra människor och vara noga med hygienen.