ATG Riders League till Sundbyholm

I helgen avgörs ATG Riders League på Sundbyholmstravet och vi gästas bland annat av ryttarstjärnorna Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Stephanie Holmén. Ni kan följa tävlingarna via ATG.se och välja kanal Sundbyholm. Det blir en spännande V5:a och vinnarspel i finalerna, allt avgörs Lördag 1 augusti med start Kl. 12.30. Tävlingarna avgörs utan publik!


Toppryttare till ATG Riders League
Svenska Ridsportförbundet - 2020-07-28 14:00 CEST

Precis som så mycket annat den här säsongen fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Nu är det dags igen – årets andra omgång avgöras lördag 1 augusti med toppryttare i deltagarlistorna.
Serien kommer igång igen med start på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Tävlingen kommer genomföras inför tomma läktare, på en hästlängds avstånd. Allt för att rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet ska efterlevas med god marginal.
Intresset är stort bland ryttarna för Sundbyholm Summer Games med ATG Riders League. I deltagarlistan finns bland andra Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Stephanie Holmén, Linda Heed och Erica Swartz bland landslagsryttarna. Segraren från första deltävlingen Emma Emanuelsson, som tog storslam vid årspremiären av ATG Riders League i Kungsbacka, finns i startfältet. Där var det premiär för det nya formatet med två finaler och Emma vann båda!
– Vi är givetvis glada över att kunna erbjuda ryttarna ATG Riders League. Samtidigt är vi alla medvetna om det allvarliga läget i Sverige och världen. Vi har ett gemensamt ansvar för att minimera smittspridningen. Därför kommer vi att säkerställa att vi har rutiner som hjälper den sociala distanseringen på traven, säger Per Redelius, ordförande för arrangörsföreningen Sundbyholms Horse Center Ryttarförening och ansvarig för ridsporten på Sundbyholmstravet.
ATG Riders League hade premiär våren 2019. Serien blev en omedelbar succé och fick en uppföljning med ytterligare en serie under hösten. Totalt tillfördes svensk hoppsport över en miljon kronor i prispengar och arrangörsbidrag. De höga förväntningarna på konceptet överträffades, och ATG och Svenska Ridsportförbundet beslutade gemensamt om en fortsättning av ATG Riders League detta år.
– Spännande sport, och spännande spel. Precis som vi hade hoppats på. Inte minst upplevde vi att spelet togs emot med öppna armar av såväl ryttare och arrangörer som publik, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.
– Jag är glad över att vi kan komma igång med ATG Riders League igen. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen som den här serien har för utvecklingen av svensk hoppsport. Och det känns extra kul just nu när många av våra landslagsryttare kommer att tävla hemma i Sverige, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.
Sportsligt är ligan ett välkommet tillskott i den svenska tävlingskalendern. Inte minst för den stora gruppen ryttare som rider på högre nivå, och för dem som utbildar och tävlar hästar för försäljning. För dem sätter ATG Riders League guldkant på de nationella tävlingarna, ökar sportens synlighet och med spelet adderas en extra dimension som breddar intresset för hoppningen. Något som ryttarna välkomnar.


Torsdag 30 juli
Kvalklasser i ATG Riders League 1,35-hoppning. 24 ryttare går vidare till lördagens finalklass som rids i tre heat med åtta ryttare i varje heat. ATG Riders League avgörs i en final med de tre heatsegrarna och de sju bäst placerade ryttarna i lördagens tre heat.
Kvalklasser ATG Riders League Grand Prix 1,45-1,50-hoppning. 20 ryttare går vidare till lördagens finalklass som rids I två heat med tio ryttare i varje heat. ATG Riders League avgörs i en winning round med de två heatsegrarna och de åtta bäst placerade ryttarna i lördagens två heat.


Lördag 1 augusti
12:30 start ATG Riders League 1,35-hoppning tre heat och ATG Riders League Grand Prix två heat med V5 och vinnarspel
19.10 ATG Riders League Winning Round 1,35 med vinnarspel
19.45 ATG Riders League Winning Round 1,50 med vinnarspel
https://www.atg.se/ridsport/start
Regler ATG Riders League Grand Prix
Regler ATG Riders League 1,35-hoppning
Sundbyholm Summer Games med ATG Riders League 30 juli – 2 augusti genomförs utan publik men tävlingarna går att följa på Equisport som sänder live, och onlineresultat finns hos Equipe


Kontakt
Cecilia Wallin, projektledare ATG Riders League, cecilia.wallin@atg.seRobert Solin, nationell samordnare hoppning Svenska Ridsportförbundet, robert.solin@ridsport.se, 0220-456 14
Stefan Eriksson, presskontakt ATG Riders League Sundbyholm, stefan.eriksson@sundbyholm.travsport.se, 070- 320 24 42

Information till media
Vi välkomnar media till Sundbyholm och ATG Riders League. I dessa tider är det viktigt att kunna ordna för media rent praktiskt och vi vill att du söker pressackreditering innan du kommer.
Kontakta pressansvarig Stefan Eriksson, 070- 320 24 42, stefan.eriksson@sundbyholm.travsport.se
Pressrum finns på arenan och är beläget på Stallbacken i travets sekretariatsbyggnad, i pressrummet finns kaffe, te, vatten, läsk, frukt etc.


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Publicerad tisdag 28 juli 2020. info@sundbyholm.com