Galactica mot Frankrike

Malin Bergströms Galactica siktas nu mot Frankrike efter segerloppet på Solvalla i lördags. På tisdag reser hästen mot Frankrike och Grosbois.


Malin Bergströms Galactica siktar nu mot ett nytt Frankrike äventyr. På tisdag börjar resan mot Paris och Grosbois. Om allt går enligt planerna kommer första starten bli söndag 10 januari på Vincennes, därefter siktas hon mot storloppet PRIX DE CORNULIER som avgörs söndag 24 januari. 

Malin Bergström berättar om planerna med Galactica, 

-Vi var väldigt nervösa inför lördagens start eftersom vi ändrat en del i träningen och tränat henne stenhårt inför loppet och därför var det extra skönt att hon gick så bra som hon gjorde. Det blev också precis den uppladdning vi ville ha inför Frankrike äventyret. Nu siktas hon mot Frankrike och vi hoppas åka ner på tisdag, gör troligen ett stopp på hästhotell i Holland och sedan räknar vi med att anlända till Anders Lindqvist och Grobois. Tanken är sedan att hon skall starta den 10 januari och det loppet fungerar som kval till PRIX DE CORNULIER, där dom tre bästa är direktkvalificerade men Galactica borde ha bra möjligheter att också kunna komma med på pengar i PRIX DE CORNULIER. Loppet avgörs på Vincennes den 24 januari och är det stora målet för Galactica. Hästen har trivts bra tidigare när hon har varit uppstalld på Grosbois hos Anders Lindqvist så jag hoppas det skall gå bra trots att hon reser utan resesällskap denna gång. Jag kommer dock stanna med henne i 3,5 vecka därnere och tanken är att Anna Erixon sedan skall rida hästen i loppen, avslutar Malin Bergström.

Publicerad tisdag 29 december 2020. info@sundbyholm.com